Enthousiaste accountmanager/sales medewerker gezocht!

*Update: Deze vacature is inmiddels vervuld*

Ben jij ambitieus, leergierig, commercieel ingesteld en ga je een uitdaging niet uit de weg? Heb je affiniteit of ervaring met de IT-branche en zie jij jezelf als accountmanager en sales medewerker bij een zakelijke IT-dienstverlener werken? Dan ben jij misschien de perfecte aanvulling op ons team.

Over Kumina

Kumina verzorgt het server- en systeembeheer voor een grote diversiteit aan klanten. Van online mediabureaus tot stockfotoverkopers, van multinationals tot software en website developers, geen enkele klant is hetzelfde. Naast het server- en systeembeheer verzorgen we redundante oplossingen voor een grote verscheidenheid aan IT-uitdagingen. De oplossingen die wij voor klanten bouwen bestaan uit virtual private server cluster- omgevingen of container-omgevingen. Deze container-omgevingen zijn gebaseerd op Docker en Kubernetes en worden toegepast op onze eigen infrastructuur of bij grote public cloud aanbieders zoals AWS en Google Cloud.
We streven er altijd naar om een betrouwbare IT partner te zijn voor onze klanten. Onze focus ligt dan ook op het leveren van topkwaliteit dienstverlening. Dit betekent dat ons technische team de tijd neemt om goede oplossingen te implementeren, we continu vernieuwend bezig zijn en we intern veel aandacht besteden aan het verbeteren en automatiseren van onze eigen workflow. Als bedrijf staan we achter de idealen van open source en werken we altijd met Linux.

De Functie

In deze gecombineerde functie van accountmanager en sales medewerker ben jij ons visitekaartje. Je bent verantwoordelijk voor account management bij bestaande relaties en het binnenhalen van nieuwe business.

In jouw rol als accountmanager werk je pro-actief aan het onderhouden en opbouwen van duurzame klantrelaties met onze huidige klanten. Wij streven er altijd naar om een 100% aanbevelingsscore te krijgen van onze klanten. Jij draagt hier aan bij door de klant behoeften, wensen en eventuele verbeteringen te inventariseren en de belangen van onze klanten te behartigen. Ook zie je het als een uitdaging om bestaande accounts verder uit te bouwen.

In jouw rol als sales medewerker ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe business. Jij bent goed in het achterhalen van de klant behoefte en kan onze technische oplossingen vertalen in de commerciële, strategische en operationele voordelen voor de klant. Door jouw enthousiasme, passie en inlevingsvermogen weet jij de potentiële klant te overtuigen dat wij de juiste partij zijn. Dit doe je natuurlijk niet helemaal alleen. Sales gesprekken voer je samen met één van onze systeembeheerders en je werkt samen met onze marketing en design-medewerker.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Het op tactisch en strategisch niveau opbouwen en onderhouden van duurzame klantrelaties.
 • Het voeren van evaluatiegesprekken met huidige klanten.
 • Strategieën bedenken en kansen in de markt creëeren voor het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers in samenwerking met de marketing- en designmedewerker
 • Het proactief benaderen van nieuwe prospecten d.m.v. diverse commerciële activiteiten
 • Offertes opstellen
 • Voeren van sales-gesprekken met potentiële opdrachtgevers, samen met één van onze systeembeheerders.

Bedrijfscultuur en werkplek

Met 9 medewerkers zijn we een hecht team: alles wat we doen is een team effort. We zijn trots op ons werk en zullen je altijd aanmoedigen om jezelf en ons te verbeteren, zodat ook jij trots kunt zijn op je werk en het bedrijf. Dit betekent in de praktijk dat onze medewerkers stuk voor stuk erg gedreven zijn. We hebben een open en informele sfeer waar altijd ruimte is om je eigen ideeën te opperen en uit te voeren.

Het werk wordt 4 dagen per week op ons kantoor in Eindhoven gedaan, de vijfde dag werken we meestal thuis. Onze kantoorvilla bevind zich op 10~15 minuten loopafstand van het station. We zijn tussen 08:30 en 9:15 op kantoor en lunchen allemaal samen, op kosten van Kumina. We proberen flexibel te zijn in werktijden, maar het is erg belangrijk dat we weten wanneer we iedereen kunnen verwachten. En natuurlijk niet te vergeten: we hebben goede koffie, iedere kan is vers gemalen.

Onze ideale kandidaat

 • Je hebt een HBO/WO-denkniveau
 • Je bent in staat zelfstandig te werken want jij bent onze enige accountmanager/sales medewerker
 • Je bent resultaatgericht en hebt goede communicatieve eigenschappen
 • Je beheerst de Nederlandse en Engels taal vloeiend, in woord- en geschrift
 • Minimaal twee referenties
 • Aantoonbare werkervaring in de B2B zakelijke dienstverlening als accountmanager en/of sales medewerker
 • Ervaring in de IT, cloud of hosting markt is niet vereist, maar een grote affiniteit wél
 • Een overtuigende persoonlijkheid, die in staat is eventuele weerstanden om te buigen in positieve verwachtingen
 • Bereidheid tot korte trips naar het buitenland (UK)
 • Beschikking over een eigen auto

Wat wij bieden

 • Een afwisselende, uitdagende en zelfstandige functie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng
 • Reiskostenvergoeding
 • Parttime of fulltime functie
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Laptop en smartphone
 • Gezamenlijke lunch op kosten van Kumina
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling- en groeimogelijkheden
 • Mogelijkheden tot het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen
 • In eerste instantie betreft het een contract van 6 maanden, bij tevredenheid bestaat de mogelijkheid tot een vast contract.
 • 25 Vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek

Geïnteresseerd?
Laat het ons weten! Stuur je C.V. en motivatiebrief naar jobs@kumina.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dat geldt ook voor recruiters.

Tags: , , ,


Comments are closed.

Kumina designs, builds, operates and supports Kubernetes solutions that help companies thrive online. As Certified Kubernetes Service Partner, we know how to build real solutions.