Vacature: Systeembeheerder Linux (Debian)

*Update: Deze vacature is inmiddels vervuld. Kumina is echter altijd op zoek naar gemotiveerde Linux experts. Stuur ons gerust een open sollicitatie op jobs@kumina.nl.*

Kumina is een groeiend bedrijf en we hebben de ambitie om nog verder te groeien! Momenteel zijn we op zoek naar een Debian Linux Systeembeheerder die ons team wil komen versterken.

Wie wij zijn
Kumina is een bedrijf dat het systeembeheer van de servers van haar klanten verzorgt. Kumina heeft een grote diversiteit aan klanten in zowel binnen- als buitenland. Van grote tijdschriften tot stockfotoverkopers, van multinationals tot kleine stichtingen. Ze hebben allen als overeenkomst dat ze vernieuwend bezig zijn op het gebied van internetgebaseerde applicaties. Behalve het standaard systeembeheer, verzorgt Kumina redundante oplossingen voor de verschillende applicaties en denken we mee bij het ontwerp van ‘built to fail’ opstellingen.

Onze focus ligt op het leveren van topkwaliteit dienstverlening, of het nu op onze eigen VM-platforms is, de eigen hardware van de klant, of ergens anders. We zijn altijd vernieuwend bezig en proberen continu nieuwe oplossingen te vinden voor oude problemen. Wij nemen de tijd om goede oplossingen te implementeren en besteden veel aandacht aan het verbeteren van onze eigen workflow.

We staan achter de idealen van open source software en werken met pakketten van Debian. De Linux ervaring van je collega’s varieert van 15 + jaar tot bijna 2 jaar ervaring, dus er altijd iets is te leren of te onderwijzen.

Wie we zoeken

De belangrijkste eigenschap die we zoeken in eigenlijk iedere medewerker bij Kumina is de aansluiting op het bestaande team. We kunnen erg chaotisch, direct, afgeleid, afleidend, druk en hyperactief zijn, allemaal op hetzelfde moment. Je moet in staat zijn om te werken in deze omgeving. Hoewel er tal van momenten zijn waarop iedereen geconcentreerd op hun taak gericht is, kan dit in een oogwenk veranderen.

We zijn op zoek naar iemand die op zijn minst 2 jaar Linux / Unix ervaring heeft. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met Debian Linux ervaring aangezien we met deze distributie werken. Als je ervaring hebt in CentOS en je het niet erg vindt om over te schakelen op Debian, is dat ook prima. We hebben geen werkelijke LPI certificeringen (hoewel we hebben een aantal goede boeken in onze boekenkast hebben over LPI), maar iemand met kennis die gelijkwaardig is aan LPI level 2 heeft zeker de voorkeur.

We werken met diverse software, kennis en ervaring met een paar van hen zou worden gewaardeerd:

TL;DR: (in random order) Debian Linux / Apache / PHP / MySQL / Python / Puppet / KVM / Qemu / PostgreSQL / Tomcat / GlassFish? / Logstash / ElasticSearch? / HAProxy / Graphite / Heartbeat / Pacemaker / Postfix / Icinga / NFS / DRBD / OCFS2 / Ext4 / Varnish / Unbound / POSIX File Permissions / Git / Kibana / Docker

Op dit moment gebruiken we Puppet voor onze configuratie management. Op termijn willen graag overstappen van puppet naar ansible, dus ervaring met andere configuratie-systemen wordt gewaardeerd.

Bereidheid om te willen leren en te onderwijzen is een andere belangrijke kwaliteit die we zoeken. We verwachten van iedere collega dat ze bereid zijn kennis over te dragen en wanneer nodig, veel te documenteren. We beschouwen onze Puppet code ook als documentatie, die uiteraard ook nog conventioneel gedocumenteerd is.

We hechten weinig waarde aan officiële opleidingen, maar erg veel waarde aan relevante werkervaring. Vloeiend Nederlands en Engels spreken is een pré.

De Functie

Een groot deel van de functie bestaat uit het innoveren van onze eigen bedrijfsprocessen. Dit is een continu proces, waarin we op korte en langere termijn nog een hoop veranderingen verwachten. We testen met regelmaat nieuwe technologieën om deze vervolgens in onze processen te integreren.
Dat gezegd hebbende: we maken altijd tijd om onze klanten te helpen. Klantverzoeken variëren van het toevoegen van server aliassen (die we moeten automatiseren!) tot het opzetten van geheel nieuwe omgevingen voor klanten. We hechten veel waarde aan een goede samenwerking met onze klanten, en hebben met grote regelmaat contact met onze klanten. Over het algemeen verkiezen we e-mail en irc verkiezen boven andere vormen van contact.

Een ander deel van ons werk is het oplossen van problemen. We hebben een 24/7 dienst, waarvoor wij met roulerende weekeinddiensten werken. Zodra je genoeg ervaring hebt met onze manier van werken, zal je ook worden ingepland in deze diensten. (Er vinden weinig oproepen plaats buiten kantoortijden, één keer tijdens een dienst is al veel). Zodra je wordt ingepland in deze diensten, ontvang je een telefoon van de zaak.

Wij verwachten van je dat je proactief verzoeken en problemen van klanten oppakt wanneer ze aankomen (of zelfs daarvóór).

Waar je komt te werken
Het werk wordt 4 dagen per week op ons kantoor in Eindhoven gedaan, de vijfde dag werken we meestal thuis. Ons kantoor is een verdieping in een kantoorvilla aan de Parklaan te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. We reizen bijna allemaal met het openbaar vervoer en zijn tussen 8:30 en 9:10 op kantoor. We proberen flexibel te zijn in werktijden, maar het is erg belangrijk dat we weten wanneer we iedereen kunnen verwachten.
We lunchen we allemaal samen, op kosten van Kumina. Niet te vergeten: we hebben goede koffie, iedere kan vers gemalen.
Alles wat we doen is een team effort, dit verwachten we ook van jou. we verwachten dat je bereid bent om opmerkingen en kritieken van je collega’s te incasseren. Daarnaast heb je misschien ook wel een mening over andere dingen die besproken worden en dat is altijd welkom.

Wat bieden we
Wij bieden een enigszins chaotisch, open omgeving waarin je vrij bent om commentaar te leveren maar ook in staat moet zijn om kritiek te ontvangen. Bijdragen aan de open source gemeenschap wordt sterk aangemoedigd. We zijn trots op ons werk en zullen je aanmoedigen om jezelf en ons te verbeteren, zodat ook jij trots kunt zijn op je werk. Het blijven verkennen en leren van nieuwe technologieën en ideeën moedigen we altijd aan.

Afhankelijk van wat je ons kunt bieden, kunnen we je een salaris aanbieden tussen de €2000 en €2500 bruto per maand, op basis van 40 uur en afhankelijk van hoe we je kennis en ervaring beoordelen. Je krijgt daarbij 25 vakantiedagen. Als je goed presteert, kun je verwachten dat je inkomen groeit naarmate het bedrijf groeit. Wanneer het met het bedrijf financieel goed gaat, merken de werknemers dat ook in hun eigen salaris. Eén en ander is natuurlijk afhankelijk van je eigen inzet.
Mocht je minder willen werken dan 40 uur, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Je maandloon en bijbehorende vakantiedagen schalen dan uiteraard ook mee omlaag.

Geïnteresseerd?
Laat het ons weten! Mail ons op jobs@kumina.nl en geef daarbij duidelijk aan wat je kwalificaties zijn. Heb je nog vragen? Zet ze er gewoon bij en we doen ons best om ze voor je te beantwoorden.
Of je komt met ons chatten op IRC (kanaal #kumina op irc.kumina.nl). Als je je zin begint met ‘kumina’, dan krijgen we een notificatie en zullen we sneller reageren, afhankelijk van waar we mee bezig zijn. Hou er rekening mee dat het enkele minuten kan duren voordat we reageren.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tags: , , , , ,


Comments are closed.

Kumina designs, builds, operates and supports Kubernetes solutions that help companies thrive online. As Certified Kubernetes Service Partner, we know how to build real solutions.