Vacature: Gemotiveerde Linux engineer/systeembeheerder

Heb jij ervaring met Linux (Debian) systeembeheer en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een open maar professionele werkomgeving? Dan is Kumina misschien wel dé plek voor jou. We zijn een groeiend bedrijf en momenteel op zoek naar een Linux Systeembeheerder die ons team wil komen versterken. Een uitdagende functie bij een innovatieve, internationaal opererende organisatie waar ruimte is om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Over Kumina
Kumina verzorgt het systeembeheer voor een grote diversiteit aan klanten in zowel binnen- als buitenland. Naast het systeembeheer, verzorgen we ook redundante oplossingen voor een grote verscheidenheid aan applicaties en denken we mee bij het ontwerp van ‘built to fail’ opstellingen. Als bedrijf staan we achter de idealen van open source software. De laatste paar jaar hebben we een sterke focus op container technologie, waarbij we gebruik maken van tools zoals Docker, Kubernetes en Prometheus.

Onze focus ligt op het leveren van topkwaliteit dienstverlening. Dit betekent dat we de tijd nemen om technisch goede oplossingen te implementeren en we continu op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor oude problemen. We zijn altijd vernieuwend bezig en besteden intern veel aandacht aan het verbeteren en automatiseren van onze eigen workflow.

Functie-omschrijving
We streven er naar om een strategische IT partner te zijn voor onze klanten en hechten veel waarde aan een goede samenwerking met onze klanten. Dit betekent dat we altijd tijd maken voor onze klanten en veelvuldig contact met ze hebben.

Klantverzoeken variëren van het toevoegen van server aliassen (die we moeten automatiseren) tot het opzetten van een geheel nieuwe IT-infrastructuur. We verwachten van al onze medewerkers dat ze proactief verzoeken en problemen van klanten oppakken, maar ook dat ze zelf oog hebben voor nieuwe oplossingen waarmee we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Naast het uitvoeren van werkzaamheden voor klanten bestaat een deel van de functie uit het innoveren en optimaliseren van onze eigen bedrijfsprocessen. We testen met regelmaat nieuwe technologieën om deze vervolgens in onze processen te integreren.

Een ander onderdeel van je functie is het oplossen van problemen. We hebben een 24/7 storingsdienst, waarvoor we met roulerende weekeinddiensten werken. Zodra je genoeg ervaring hebt met onze manier van werken, zal je ook worden ingepland in deze diensten. Zodra je wordt ingepland in deze diensten, ontvang je een telefoon en abonnement op kosten van de zaak.

Functie-eisen

Onze perfecte nieuwe collega is iemand die leergierig is en nieuwe zaken snel oppikt. Iemand die goed binnen teamverband kan werken, maar ook in staat is om zelfstandig zaken op te pakken. We hechten niet veel waarde aan officiële opleidingen, maar des te meer aan relevante (werk)ervaring, kennis en vooral bereidheid om te leren en goed te presteren.

 • Minimaal 5 jaar ervaring met Linux Serverbeheer, ervaring met Debian is een pré
 • Kennis of ervaring met container technologie en Kubernetes is een pré, openstaan om hierin te leren en ontwikkelen is een must.
 • Vloeiend Nederlands en Engels, spreken en schrijven
 • Bereidheid om storingsdiensten te draaien (roulerend)
 • Kennis en ervaring met enkele van het volgende:
  • Debian Linux
  • Docker
  • Kubernetes
  • Prometheus
  • Apache
  • PHP
  • MySQL / Percona
  • Python
  • Puppet
  • KVM, Qemu
  • PostgreSQL
  • Tomcat
  • Logstash / ElasticSearch / Kibana
  • HAProxy
  • Heartbeat / Corosync
  • Pacemaker
  • Postfix
  • Icinga
  • NFS
  • DRBD
  • OCFS2
  • Ext4
  • Varnish
  • Unbound
  • POSIX File Permissions
  • Git

Een goede aansluiting op het bestaande team, is voor ons erg belangrijk. We bieden een enigszins chaotische, open omgeving waarin je vrij bent om commentaar te leveren maar ook in staat moet zijn om kritiek te ontvangen. We verwachten van iedere medewerker dat ze bereid zijn om te leren, kennis over te dragen en te documenteren. We zijn trots op ons werk en zullen je altijd aanmoedigen om jezelf en ons te verbeteren, zodat ook jij trots kunt zijn op je werk. Het blijven verkennen en leren van nieuwe technologieën en jezelf professioneel verder ontwikkelen moedigen we altijd aan.

De werkomgeving

Het werk wordt 4 dagen per week op ons kantoor in Eindhoven gedaan, op woensdagen werken we meestal thuis. Onze kantoorvilla bevindt zich op 10~15 minuten loopafstand van het station. We zijn tussen 8:30 en 9:30 op kantoor en lunchen allemaal samen, op kosten van Kumina. We proberen altijd flexibel te zijn in werktijden, maar het is erg belangrijk dat we weten wanneer we iedereen kunnen verwachten. En natuurlijk niet te vergeten: we hebben goede koffie, iedere kop is vers gemalen.

Arbeidsvoorwaarden

We kunnen je een marktconform salaris aanbieden, afhankelijk van hoe we je kennis en ervaring beoordelen. Als je goed presteert, kun je verwachten dat je inkomen groeit naarmate het bedrijf groeit. Je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek. Mocht je minder willen werken dan 40 uur, is dat bespreekbaar. In eerste instantie betreft het een tijdelijk contract, bij goed presteren wordt een vast contract aangeboden.

Geïnteresseerd?

Laat het ons weten! Mail naar jobs@kumina.nl. Heb je nog vragen? Zet ze er gewoon bij en we doen ons best om ze voor je te beantwoorden. Je kan ook met ons chatten op IRC (kanaal #kumina op irc.kumina.nl). Als je je zin begint met ‘kumina’, dan krijgen we een notificatie en zullen we sneller reageren, afhankelijk van waar we mee bezig zijn.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dat geldt ook voor recruiters.

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply