Software ontwikkelaar (Python) bij innovatieve IT-dienstverlener

Heb jij ervaring met Python en ben je een professionele probleemoplosser die graag zelfstandig aan verschillende projecten werkt? Dan is onze openstaande functie misschien wel iets voor jou. We zijn een groeiend bedrijf en momenteel op zoek naar een software-ontwikkelaar die ons team wil komen versterken. Een uitdagende en veelzijdige functie bij een innovatieve, internationaal opererende IT dienstverlener.

Over Kumina

Kumina helpt bedrijven innoveren door het creëeren en beheren van een optimale IT infrastructuur. We verzorgen het systeembeheer voor een grote diversiteit aan klanten in zowel binnen- als buitenland. Naast het systeembeheer, verzorgen we ook redundante oplossingen voor een grote verscheidenheid aan applicaties en denken we mee bij het ontwerp van built-to-fail-opstellingen. We werken altijd met open source software. De laatste paar jaar hebben we een sterke focus op container-technologie, waarbij we gebruik maken van tools zoals Docker, Kubernetes en Prometheus.

Onze focus ligt op het leveren van topkwaliteit dienstverlening. Dit betekent dat we de tijd nemen om technisch goede oplossingen te implementeren en we continu op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor oude problemen. We zijn altijd vernieuwend bezig en besteden intern veel aandacht aan het verbeteren en automatiseren van onze eigen workflow.

Functie-omschrijving

Als programmeur kom je terecht in een technisch team dat uit systeembeheerders en een junior parttime developer bestaat. Waar bij de meeste bedrijven operations als ondersteuning voor developers dient, is het bij Kumina precies andersom. We verwachten dan ook dat je openstaat om kennis en inzicht op te doen over hoe operations bij ons in zijn werk gaat.
Ons team is continu bezig met het oplossen van problemen, en daar kunnen we de hulp van een progammeur goed bij gebruiken. We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan werken en iemand die veel eigen initiatief toont bij het oplossen van problemen. Geen enkele dag (of uur) is hetzelfde binnen deze functie en er liggen flink wat uitdagingen voor je klaar:

 • Het (door)ontwikkelen van verschillende applicaties die intern gebruikt worden, zoals tijdregistratie en interne asset database.
 • Het (door)ontwikkelen van verschillende open source applicaties die toegepast worden binnen de infrastructuur van onze klanten of in onze interne bedrijfsprocessen.
 • Het schrijven van nieuwe open source applicaties. De ene keer om onze interne workflow te verbeteren en te automatiseren. De andere keer als onderdeel van een klantopstelling, zodat de infrastructuur nog beter op hun wensen aansluit.
 • Het beheren van ons Github account en de externe communicatie verzorgen m.b.t. issues en pull requests.
 • We hebben een development pipeline met Gitlab + Jenkins, maar we missen nog een stukje focus op het testen van code. Een mooi project voor onze nieuwe programmeur.

De focus binnen de taken ligt op applicaties die intern gebruikt worden. Als het nuttig is om iets te open sourcen, doen we dat uiteraard (zie onze Github pagina). Je krijgt in deze functie dus veel verantwoordelijkheid, maar er is ook veel ruimte en kans om jezelf te ontwikkelen en als professional te groeien. Ben jij een leergierig type dat nieuwe zaken snel oppakt? Hou je van aanpakken en switch je makkelijk tussen het ene en het andere project en de ene en de andere programmeertaal? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken. Het ene uur ben je namelijk diep in Python code bezig, terwijl je het volgende uur een oplossing moet zoeken voor probleem in een shell-script.

Functie-eisen

 • Je hebt kennis van programmeren op HBO niveau, blijkende uit opleiding en/of werkervaring.
 • Ervaring met het programmeren op een Linux-omgeving (wij gebruiken specifiek Debian).
 • Kennis en ervaring met enkele van de volgende talen(in volgorde van voorkeur):
  • Python (vereist)
  • SQLAlchemy
  • Autobahn
  • AngluarJS
  • Go
  • Bash/Linux shell scripting
  • Debian packages
  • C/C++
  • Java
  • PHP
 • In staat zijn om duidelijke code te schrijven en deze te voorzien van precies de juiste hoeveelheid documentatie, niet teveel, niet te weinig.
 • Vloeiend Nederlands en Engels, spreken en schrijven.
 • Zelfstandig kunnen werken, maar wél een teamplayer zijn.
 • Probleemoplossend vermogen

De werkomgeving

We werken met een relatief klein en open team waarbij ieder een zichtbare bijdrage aan het eindresultaat levert. Momenteel is Kumina 8 man (en vrouw) sterk. Een goede aansluiting op het bestaande team, is voor ons erg belangrijk. Er hangt een gezellige en informele sfeer, met een open omgeving waarin je vrij bent om commentaar te leveren maar ook in staat moet zijn om kritiek te ontvangen. We verwachten van iedere medewerker dat ze bereid zijn om te leren, kennis over te dragen en te documenteren. We zijn trots op ons werk en zullen je altijd aanmoedigen om jezelf en ons te verbeteren, zodat ook jij trots kunt zijn op je werk.

Het werk wordt 4 dagen per week op ons kantoor in Eindhoven gedaan, op woensdagen werken we meestal thuis. Onze kantoorvilla bevindt zich op 10~15 minuten loopafstand van het station. We zijn tussen 8:30 en 9:30 op kantoor en lunchen allemaal samen, op kosten van Kumina. We proberen altijd flexibel te zijn in werktijden, maar het is erg belangrijk dat we weten wanneer we iedereen kunnen verwachten. En natuurlijk niet te vergeten: we hebben goede koffie, iedere kan is vers gemalen.

Arbeidsvoorwaarden
We kunnen je een marktconform salaris aanbieden, afhankelijk van hoe we je kennis en ervaring beoordelen. Als je goed presteert, kun je verwachten dat je inkomen groeit naarmate het bedrijf groeit. Je reiskosten worden vergoed en je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek. Mocht je minder willen werken dan 40 uur, is dat bespreekbaar. In eerste instantie betreft het een tijdelijk contract, bij goed presteren wordt een vast contract aangeboden.

Geïnteresseerd?
Laat het ons weten! We ontvangen graag je motivatiebrief en C.V. op jobs@kumina.nl. Een GitHub account zodat we kunnen kijken naar het werk dat je gedaan hebt is een pré. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dat geldt ook voor recruiters.

Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply